Tjek på håndværk og sund mad
Kommuner, regioner og statslige arbejdspladser kan erhverve en koncerngodkendelse, som omfatter alle en koncerns køkkener. Det betyder, at fx kommuner kan søge om en samlet godkendelse for alle køkkenenheder i kommunen, som dermed ikke behøver at blive godkendt som selvstændige praktiksteder.
Ved en koncerngodkendelse forpligter den godkendte instans sig til at opfylde det faglige udvalgs bestemmelser og vejledninger om oplæringen af eleven i praktikken. Koncernen står således samlet inde for, at elevernes vilkår i praktikken er i overensstemmelse med de fastsatte bestemmelser og vilkår, som også gælder for de private praktiksteder.
Det faglige udvalg har fastsat generelle retningslinjer for koncerngodkendelse for ernæringsassistentelever.
Ansøgningsskema for koncerngodkendelse for ernæringsassistentelever.
Vejledningen til ansøgningsskemaet danner grundlag for det faglige udvalgs koncerngodkendelse til at oplære ernæringsassistentelever.
Koncerngodkendte pr. september 2020 (link til pdf med oversigt over koncerngodkendte)
Inspiration for praktikansvarlige
AMU-uddannelse for praktikansvarlige, Praktikvejledning af ernæringsassistenter kursus 40423
På hjemmesiden TRÆNERGUIDE findes vejledning til det gode praktikforløb.
Ministeriet har udgivet publikationen Den gode praktikplads - fuldførelse, fastholdelse og frafald i erhvervsuddannelserne.
Hér finder du en oversigt over vores forskellige skemaer og blanketter.
Oversigt over links til hjemmesider, der har relation til ernæringsassistentuddannelsen.
Oversigt med svar på ofte stillede spørgsmål, der omhandler uddannelsen, praktik, løn og meget andet.