Tjek på håndværk og sund mad
AMU: Arbejdsmarkedsuddannelser (AMU-kurser)
AUB: (Tidligere AER) Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag. Hovedformål: AUB udbetaler støtte for at fremme udbuddet af erhvervsuddannelser
AVU: Almen voksenuddannelse.
BAR: Branche Arbejdsmiljøråd.
CIRIUS: Center for Information og Rådgivning om Internationale Uddannelses- og Samarbejdsaktiviteter.
CØSA: It-baseret økonomistyrings- og studieadm. system, som med aktivitetsoplysninger fra erhvervsskoler udbetaler tilskud og afgiver oplysninger til statsregnskabet.
EASY: Undervisningsministeriets database til bl.a. registrering af praktikophold.
EMMA: Være Egnet, geografisk Mobil, fagligt Mobil samt Aktivt søgende. Kriteriet til vurdering af, om en elev under erhvervsuddannelse er berettiget til optagelse i skolepraktik, der træder i stedet for en ordinær uddannelsesaftale med en virksomhed.
EUC: Erhvervsuddannelsescenter.
EUD: Erhvervsuddannelse.
EUV: Erhvervsuddannelse for voksne, som er fyldt 25 år. EUV tager afsæt i den uddannelse og de erfaringer, som den voksne allerede har.
EUU: Efteruddannelsesudvalg.
EUX: En erhvervsuddannelse + en gymnasial eksamen = et svendebrev og et eux-eksamensbevis. Sidstnævnte giver adgang til videregående uddannelse(r) og/eller gymnasiale suppleringskurser.
FUE: Fagligt Udvalg for Ernæringsassistentuddannelsen
FKB: Fælles Kompetencebeskrivelse. Udviklings- og udbudsramme for en gruppe af fagligt beslægtede AMU-kurser. Indeholder bl.a. definition af jobområdet, beskrivelser af typiske arbejdspladser og medarbejdere samt en eller flere tilhørende arbejdsmarkedsrelevante kompetencer (TAK).
FoU: Forsøgs- og Udviklingsarbejde. På Finansloven
afsættes midler hertil, der administreres af Uddannelsesstyrelsen.
FVU: Forberedende Voksenundervisning.
HTX: Højere Handelseksamen. Erhvervsgymnasial uddannelse på det tekniske område.
IDV: Indtægtsdækket virksomhed. Uddannelsesinstitutionernes (skolernes) salg af skræddersyede konsulent- og uddannelsesydelser til eksterne kunder.
IKV: Individuel kompetencevurdering. Forløb til afklaring af faglige og almene færdigheder inden for et givet brancheområde.
KVU: Kort videregående uddannelse. Erhvervsakademiuddannelser, der bygger på forudgående erhvervsuddannelse eller gymnasial uddannelse.
LOP: Lære- og praktikplads.
LUP: Lokal Undervisningsplan. Undervisningsplan for grund- og hovedforløb inden for erhvervsuddannelserne.
LUU: Lokale Uddannelsesudvalg.
LVU: Lang videregående uddannelse.
MMV: Mindre og mellemstore virksomheder.
MVU: Mellemlang videregående uddannelse
NCK: Nationalt Center for Kompetenceudvikling
NQF: National Qualification Framework. Europæisk er en oversættelsesreferenceramme, som gør den enkeltes kvalifikationer og kompetencer forståelige i hele Europa.
PIU: Praktiktid i udlandet.
REU: Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser. Rådgiver undervisningsministeren om overordnede spørgsmål af betydning for erhvervsuddannelserne.
REVE: Rådet for Erhvervsrettet Voksen- og Efteruddannelse
RKV: Realkompetencevurdering
SKP: Skolepraktik. Skolerne forpligtes til at gøre erhvervsuddannelseselever, der er godkendt efter EMMA-kriterierne, færdige, hvad angår praktikdelen af
uddannelsen. Ordningen finansieres af arbejdsgiverne via AUB.
STAR: Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Skal fremme en effektiv arbejdsmarkedspolitik, hvor virksomheder får den nødvendige arbejdskraft, og hvor flest mulige borgere er i job eller uddannelse.
SVU: Statens VoksensUddannelsesstøtte. Økonomisk hjælp til folk, der ønsker at efter- eller videreuddanne sig. Se også VEU-godtgørelse.
TS: Teknisk Skole.
TSF: Teknisk SkoleForening. Talerør for de tekniske skoler i erhvervsskoleopgaver.
TUP: Tværgående Udviklingspulje bevilger midler til AMU projekter.
VEU: Voksen- og efteruddannelse
VEUD: Voksenerhvervsuddannelse.
VEU-godtgørelse: Voksen- og efteruddannelsesgodtgørelse. Formålet er at give voksne - fortrinsvis kortuddannede - et økonomisk grundlag for at deltage i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse til og med erhvervsuddannelsesniveau. Se også SVU.
VEU-rådet: Rådet for voksen- og efteruddannelse. Rådgiver undervisningsministeren om forhold, der har betydning for voksen- og efteruddannelsesområdet.
VUC: Voksenuddannelsescenter. Amtslige uddannelsescentre, der udbyder almene fag til voksne med skolebaggrund under 9. eller 10. klasse.
VVU: Videregående voksenuddannelse
Hér finder du en oversigt over vores forskellige skemaer og blanketter.
Oversigt over links til hjemmesider, der har relation til ernæringsassistentuddannelsen.
Oversigt med svar på ofte stillede spørgsmål, der omhandler uddannelsen, praktik, løn og meget andet.