Resultater fundet
Resultater fundet

icon-mobile-1icon-mobile-2icon-mobile-3

Tjek håndværk og sund mad

ernaering-header

Ernæringsassistentuddannelsen

Se FUE's kampagnevideoer og kampagnesite "Gør en forskel med mad, bliv ernæringsassistent", lanceret i januar 2020. I videoerne ser du ernæringsassistent Line inspirere en ung influencer i sit køkken til at lave veltillavet god og sund mad. På kampagnesitet er der ajourførte informationer om uddannelsen og dens muligheder.  Gå til kampagnesite

Kost- og Ernæringsforbundets 5 videoer (sept. 2018), der portrætterer forskellige ernæringsassistenter, som med egne ord fortæller, hvorfor de har valgt at tage uddannelsen.

Ernæringsassistent - Det fede ved mit fag og Mit bedste trick

DM Skills 2017 vinder Mathias Palmelund

 

Uddannelsens varighed:

Hovedforløb 2 år og 5 - 7 måneder  + grundforløb op til 1 år.

EUX 4 år og 2 måneder inkl. grundforløb.

 

Arbejdet som ernæringsassistent består i at mestre køkkenhåndværket, tilberede, tilsmage og anrette den gode hverdagsmad til børn, unge, voksne og ældre i forskellige institutioner.

 

Som ernæringsassistent spiller du en rolle i arbejdsfeltet professionel forplejning, mad og måltidsservice. Det kan fx være på sygehuse, plejehjem, ældrecentre, kantiner, cafeer, skoler, højskoler, modtagekøkkener, kaserner, dag- og døgninstitutioner og selvstændige virksomheder.

Uddannelsen giver dig omfattende viden og kompetencer til at kunne udfolde køkkenhåndværket og tage ansvar for alle dele af processen med at få indbydende og sund mad på bordet. Du lærer om fødevarers kvaliteter, rigtig ernæring, diæter og om, hvordan de enkelte tilberedningers kulinariske værdier prioriteres og bevares.

Menuplanlægning, indkøb, tilberedning, tilsmagning, anretning, oprydning, egenkontrol mv. indgår i din daglige beskæftigelse som ernæringsassistent og bidrager til, at den praktiske hverdag i et køkken forløber planmæssigt.

Som ernæringsassistent ved du også, hvordan varierede og veltilberedte måltider til mange personer tilrettelægges og koordineres. Det indebærer fx modtagelse og opbevaring af varer, udportionering og pakning af færdige måltider eller delkomponenter.

Ernæringsassistenten behersker også brugen af køkkenteknologi og af IT- og produktionsudstyr samt varetagelse af god køkken- og produktionshygiejne. Du kan samarbejde, udvise fleksibilitet og er god til kommunikation – alt sammen nødvendigt for at kunne skabe et godt arbejdsmiljø og fremme samarbejdet med kolleger og brugere i det professionelle køkken.

Se Undervisningsministeriets informationsfolder til elever (sept. 2017)

Hvordan kommer jeg i gang?

For at komme i gang på ernæringsassistentuddannelsen kan du vælge først at kontakte praktikstedet og fx gå i Ny mesterlære, eller du kan vælge at søge direkte ind på skolen.

Du kan hente et ansøgningsskema på www.optagelse.dk

Uddannelsen begynder løbende. Så kontakt din erhvervsskole og forhør dig om, hvornår de optager elever.

Læs mere