Resultater fundet
Resultater fundet

icon-mobile-1icon-mobile-2icon-mobile-3

Tjek håndværk og sund mad

ernaering-header2

Jobområder

Jobområdet for ernæringsassistenten er professionel fremstilling af god og sund mad og måltider, samt en række opgaver, som knytter sig hertil.

Ernæringsassistenten arbejder med madfremstilling og måltidsservice til alle aldersgrupper, såvel raske som syge og svage mennesker.

Processen vedrørende fremstilling af maden omfatter:

  • Planlægning - menu, ernæringsberegning, produktion, sensorik og udvikling
  • Indkøb og varemodtagelse
  • Produktion, herunder diætfremstilling og distribution, anretning og servering
  • Råvarer, økologi, madspild og bæredygtighed
  • Kvalitetssikring og -udvikling
  • Egenkontrol, miljøstyring, akkreditering mv.
  • Kontakt til kunder, brugere og andre faggrupper, herunder faglig vejledning og formidling
  • Oprydning og rengøring.

Produktionen af maden foregår i overensstemmelde med gældende officielle anbefalinger, ernæringsmæssigt indhold og serviceydelser. 

Mulighed for specialisering

På ernæringsassistentuddannelsen har du mulighed for at specialisere dig inden for en bestemt retning, og derved kan du præge din egen uddannelse. På uddannelsen er der en række specialeretninger som fremgår af Uddannelsesordning for ernæringsassistentuddannelsen (se Valgfri uddannelsesspecifikke fag).